Prisijungti
Prisijungti

Straipsniai

Viskas apie dantų balinimą

Viskas apie dantų balinimą

1. Jūsų dantys yra kaip kempinės... jie sugeria.


Nors dantys gali atrodyti labai tvirti ir susidedantys iš vieno ištisinio gabalo, kuris yra labai lygus, jie iš tikrųjų turi poras, kaip jūsų oda arba kempinė. Bet koks spalvą turintis maistas, kuris pateks į jūsų burną, įsigers į tas poras.


Vynas, kava, tamsios uogos ir rūkymas itin aktyviai dažo dantis. Laikui bėgant, natūrali jūsų dantų spalva dėl šių dėmių tampa tamsesnė. Šios dėmės niekada neišnyks, nebent aktyviai jas šalinsite. Viskas prasideda nuo gerų dantų valymo įpročių ir geros kokybės produktų.




2. Dantų balinimas nepažeidžia jūsų dantų.


Kaip ir agresyvus dantų valymas, bet koks piktnaudžiavimas gali pakenkti. Tačiau, jei viskas daroma pagal instrukcijas, profesionalus dantų balinimas yra nepaprastai saugus.


Balinimo procese naudojamos veikliosios medžiagos, kurios laikinai atveria dantų poras ir pašalina dėmes. Po kiekvieno balinimo seanso jūsų dantys natūraliai remineralizuojasi ir sudrėksta, be to, galite naudoti specialius produktus, kurie padeda dantims remineralizuotis daug greičiau.


Kai kurie žmonės vis dar tiki, kad dantų balinimas yra kenksmingas, nes anksčiau šios procedūros buvo tikrai žalingos. Buvo naudojama daug abrazyvinių ingredientų ir labai didelės veikliųjų medžiagų koncentracijos, kad dantys išbaltų kuo greičiau. Bet dabar visa tai jau tapo istorija.


Dabar yra taikomi nuostatai, draudžiantys naudoti namuose kenksmingus ingredientus arba tokius ingredientus, kurių koncentracijos yra per didelės. (tai, žinoma, nereiškia, kad jau negalite jų rasti internetinėse parduotuvėse, todėl būkite atsargūs ir tikrinkite, ką perkate).

3. Dantų balinimo raktas yra specialus įtaisas.


Į daugumą rinkoje esančių dantų balinimo produktų sudėtį įeina panašios veikliosios medžiagos. Pagrindinis tokių produktų skirtumas yra įtaisas, kuris naudojamas balinančiai medžiagai laikyti ant danties.


Individualiai pritaikyta balinimo kapa užtikrina, kad kiekvienas bet kurio danties kampelis (nepriklausomai nuo to, ar dantys yra tiesūs, ar ne) bus tolygiai padengtas balinančia medžiaga. Skirtingai nuo termiškai susitraukiančių kapų, balinimo juostelių ir UV šviesos, pritaikomos balinimo kapos padeda išvengti spalvos netolygumų ir leidžia jums palaikyti šypsenos grožį.


Jūs taip pat tikriausiai matėte dantų balinimo rinkinius, skirtus naudoti namuose, į kurių sudėtį įeina specialios šviesos (paprastai mėlynos) šaltinis, kuris turėtų padidinti balinimo efektyvumą.


Tokie produktai kelia didelių įtarimų. Profesionalios lempos, kurias odontologai naudoja balindami dantis odontologijos klinikoje, kainuoja apie 1000-3000 EUR.


Sunku įsivaizduoti, kad šios mažos lemputės, parduodamos už nedidelę kainą ir skirtos naudoti namuose, gali turėti kažkokį efektą.


Jos gali atrodyti šauniai, bet tai nereiškia, kad jos iš tikrųjų ką nors daro. Juk specialus gelis balina dantis nepriklausomai nuo to, ar šviesa naudojama, ar ne.

4. Individualiai pritaikomos balinimo kapos, užsisakomos pas odontologą Lietuvoje, kainuoja 40 EUR+.


Odontologai už specialiai jums pritaikytas kapas paprašys sumokėti 50 EUR+. Jūs mokate šį mokestį, nes jie yra gydytojai, o jų darbo laikas yra vertingas. Laboratorijos valdymas, rankų darbas ir kelių susitikimų planavimas odontologui užima nemažai laiko ir kainuoja daug pinigų. Bet jei rimtai domitės dantų balinimu, į šią procedūrą verta investuoti.




5. Jautrumas po dantų balinimo yra normalus.


Daugybė žmonių turi natūraliai jautrius dantis. Dažniausiai tai lemia genetika, plonas emalis arba įskilę (pažeisti) dantys. Visiškai normalu, jei balinimo proceso metu pasireiškia dantų jautrumas. Dantys laikinai išsausėja, todėl sumažėja jų gebėjimas izoliuoti nervą nuo temperatūros pokyčių. Jautrumas išnyks, po balinimo praėjus 12-36 valandoms.


Dabar žmonėms rečiau pasireiškia jautrumas po dantų balinimo, nes produktai yra daug švelnesni jūsų dantims.

6. Dantų balinimas lazeriu ar UV spinduliais yra laikinas.


Ultravioletinė (UV) šviesa yra spinduliuotė, kuri pagreitina balinimo gelio veikimą. Panaudojant tokią šviesą, dantys gali tapti iki 8 atspalvių baltesni per maždaug 1 valandą. Rezultatai yra laikini, todėl procedūra turi būti periodiškai kartojama (dažnai naudojant specialiai pritaikytas balinimo kapas arba pakartotinai apsilankant pas odontologą).


Procesas yra gana brangus ir užima nemažai laiko. Vidutiniškai tokia procedūra kainuoja 250 EUR.


Kaip minėta anksčiau, mėlynos šviesos diodų lemputės, kurias pardavinėja „dantų balinimo per naktį įmonės“, gali atrodyti šauniai, tačiau jų veiksmingumas abejotinas. Šviesa yra mėlynos spalvos, tačiau ji nesukuria ultravioletinio (UV) spinduliavimo. Gelis, apšviečiamas mėlyna šviesos diodų lempute, neveikia greičiau.




7. Dantų dėmių negalima pašalinti per naktį.


Nė vienas rinkoje siūlomas produktas, skirtas naudoti namuose (apie kurį mes žinome), negali išbalinti dantų per kelias minutes ar tik per vieną dieną. Chemijos mokslo požiūriu, bet kuriai balinimo medžiagai yra labai sunku saugiai įsiskverbti į dantis tokiu greičiu.


Jei tai būtų įmanoma, odontologams nebūtų gerai mokama už specialiai pritaikytų balinimo kapų sukūrimą. Tiesa yra ta, kad balinimo procesas gali trukti nuo mažiausiai 4 dienų iki kelių mėnesių.


Klientai, turintys didelių dėmių, turi būti kantrūs šio proceso atžvilgiu ir žinoti, kad kiekviena balinimo procedūra pašalina daugelį metų egzistavusias dėmes. Kai tų dėmių nebeliks, dantis bus labai lengva prižiūrėti, kad dėmės neatsirastų vėl.




8. Karūnėlės ir laminatės negali būti išbalintos


Kai uždedamos dirbtinės karūnėlės ir laminatės, jos yra parenkamos taip, kad atitiktų arčiau esančių dantų spalvą. Medžiaga pasižymi tamsesne (arba šviesesne) spalva, kurios negalima pakeisti.


Karūnėlės ir laminatės nepabąla, bet ir dėmių ant jų neatsiranda. Dantų balinimas nepakenks dantų protezams arba plomboms.

9. Geriausias laikas balinti dantis yra prieš pat miegą


Iš karto po balinimo (neatsižvelgiant į naudojamą produktą) dantys yra labiau linkę nusidažyti vėl. Dantų poros yra atsivėrusios šiek tiek plačiau, todėl dėmės susiformuoja lengviau.


Odontologai-specialistai rekomenduoja balinti dantis prieš miegą, nes tai sumažina nusidažymo galimybę, o dantys turi visą naktį, kad galėtų vėl sudrėkti ir remineralizuotis. Remineralizacijos procesą galima pagreitinti.




10. Ne visų žmonių dantys gali būti visiškai balti


Tai labai susiję su mūsų genais, kuriuos mes turime nuo pat gimimo. Kai kurie žmonės turi natūraliai baltesnius dantis nei kiti. Kai kuriuos dantis yra lengviau nudažyti, o kiti yra atsparesni. Taigi, ne visi gaus tuos pačius rezultatus naudodami tuos pačius produktus.

11. Dantų balinimo priemonių efektyvumas. Nuo mažiausiai veiksmingų iki efektyviausių.


  • Balinanti dantų pasta – pašalina dėmes, padeda atgauti natūralią spalvą. Veikia lėtai ir stabiliai.
  • Balinimo juostelės – padeda išbalinti dantis per 1-2 savaites. Nėra skirtos ilgam naudojimui.
  • Balinimo geliai – padeda išbalinti dantis, dažniausiai ne ilgiau kaip per 7 dienų laikotarpį. Turite būti labai atsargūs, naudodami įsigytą gelį, ir pasirūpinti specialiai jums pritaikytomis kapomis. Visada geriausia pasitarti su odontologu prieš naudojimą.
  • Profesionalus dantų balinimas odontologo kabinete – brangiausias būdas, tačiau rezultatus matysite maždaug per 1 valandą. (Turėkite omenyje, kad tai negarantuoja nuostabių rezultatų. Kai kurie dantys tiesiog nereaguoja taip gerai, kaip kiti.)

0 Komentarai
Pridėti komentarą

Dantų Šepetėlis & Dantų Pastos.

COPYRIGHT © 2022. All Rights Reserved. 

Kontaktai

info@jususypsena.lt

I - V: 9:00 - 17:00

Adresas

Latvia, Riga, Ropažu street 60a

Registracijos numeris

40203176167

Bankas

Bankas

UAB Paysera LT

IBAN

LT923500010004219332

įmonės

AB International SIA

Jūsų krepšelis tuščias Tęsti
Pirkinių krepšelis
Tarpinė suma:
Nuolaida 
Nuolaida 
SKU:
Peržiūrėti informaciją
- +
Išparduota